Με άλμα «απάντησε» στο διήμερο πρέσινγκ των πωλητών το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με τη βοήθεια της ισχυρής ανάκαμψης του τραπεζικού (και όχι μόνο) κλάδου, κατάφερε να κινηθεί και πάλι κοντά στις 920 μονάδες, δημιουργώντας εκ νέου ένα σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας από τα κρίσιμα επίπεδα των 900 μονάδων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,55% στις 917,00 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 907,10 μονάδων (+0,46%) και 917,62 μονάδες (+1,62%). Ο τζίρος ανήλθε στα 76,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 53,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 19,2 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,53%, στις 2.296,31 μονάδες, ενώ στο +2,10% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.285,90 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,66% στις 827,72 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank και Πειραιώς σημείωσαν κέρδη 5,61% και 5,37% αντίστοιχα, με τον Μυτιληναίο να επανέρχεται δυναμικά στα 9,50 ευρώ με το +3,26% που σημείωσε σήμερα. Άνοδο 2,82% σημείωσε η Εθνική και 2,08% η ΕΧΑΕ, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΕΛλάκτωρ, Motor Oil, Jumbo, Eurobank, Φουρλή, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και Aegean.
ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Σαράντης και ΟΤΕ σημείωσαν μικρά κέρδη, τα οποία δεν ξεπέρασαν το 1%, ενώ Titan και Λάμδα ήταν οι δύο αρνητικές του FTSE 25, με απώλειες 0,38% και 0,33% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - Οικονομική έκθεση CPI A.E. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - Οικονομική έκθεση ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








