Σε επιλεγμένους τίτλους, και ειδικά στην CocaCola, στηρίχθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, ώστε να απορροφήσει τις πιέσεις του profit taking και των στρατηγικών των short και να μην χάσει έδαφος από την πρόσφατη αντίδραση που έχει καταγράψει.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 640,67 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 638,87 μονάδων (-0,29%) και 649,38 μον. (+1,35%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 18,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,8 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,69%, στις 1.692,54 μονάδες, ενώ στο +0,53% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.016,09 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,68% στις 526,10 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, το -3,46% της AlphaBank, αλλά και οι άνω του 2% απώλειες σε ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια, άσκησαν σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% ήταν και η πτώση σε Jumbo, Eurobank, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ και Grivalia. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, Aegean, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν και Φουρλής.
Στον αντίποδα, ισχυρό στήριγμα παρείχει το +4,84% της δεικτοβαρούς CocaCola, με την Πειραιώς να την ακολουθεί με το δικό της +3,13%. Κέρδη 1,47% κατέγραψε η MotorOil, στο +1,01% ο Μυτιληναίος, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Εθνική, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσωρινό «μπλόκο» στην εξαγορά της Warner Bros. Discovery από την Paramount
- ΕΕ: Στο τραπέζι εναλλακτικά σενάρια για να διατηρηθούν οι νέες κυρώσεις στο ρωσικό LNG
- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από τα 4 δολάρια το γαλόνι η μέση τιμή της βενζίνης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις και βουτιά 7% από την Ryanair
- «Απαγορευτικό» από τους ασφαλιστές για πτήσεις στο Ντουμπάι
- ΑΑΔΕ: Πιο εύκολη η φορολογική εγκατάσταση επενδυτών στην Ελλάδα
- Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών: Δύο χρόνια μετά ήρθε η απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ΑΑΔΕ…
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








