Η Ισπανία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών που αρνούνται να συνδράμουν στρατιωτικά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Η Ισπανία δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, επειδή κρίνει παράνομο τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Ισπανίας.
Η Ισπανία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών που αρνούνται να συνδράμουν στρατιωτικά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο.
Η αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ έχει κατακρίνει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση στο Ιράν και έχει απαγορεύσει σε αμερικανικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν κοινά λειτουργούμενες βάσεις στη νότια Ισπανία.
Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες απέρριψε το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτική υποστήριξη για την ασφάλεια του Στενού καθώς και τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ για ένα «πολύ κακό μέλλον» για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν συμμετάσχουν σε αυτή τη στρατιωτική αποστολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- SpaceX: Εξαγορά – μαμούθ 60 δισ. δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη
- Η Yum Brands πούλησε την Pizza Hut έναντι 2,7 δισ. δολαρίων
- Η ελληνική Mailo’s κάνει δυναμικό ντεμπούτο στον Καναδά
- Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Πρόστιμο 309.339 ευρώ στην Τottis Bingo για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους
- Κύπρος: Κόλαφος το πόρισμα για υποθέσεις διαφθοράς – Εξετάζεται ο Αναστασιάδης, αναφορά και σε Ριμπολόβλεφ
- Μητσοτάκης με Παναή (Amazon) για ενσωμάτωση της ελληνικής σε Kindle και Alexa
- Skoda Epiq: Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού SUV στην Ισπανία
- Μετωπική σύγκρουση DJI και Insta360 στα δικαστήρια για τα gimbal
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









