Στην Ιταλία, από την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα είναι υποχρεωτικό και για την πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα. Εξαιρούνται από το μέτρο, μόνον τα τρένα με διαδρομές που δεν αρχίζουν και τελειώνουν, μέσα στον ίδιο νομό.
Πριν από λίγο, μέσω διαδικτύου ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες που αμφισβητούν την υποχρεωτική χρήση του «πάσου», πρόκειται να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, πάντα την ερχόμενη Τετάρτη, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς πενήντα τεσσάρων πόλεων της χώρας.
Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, και αναμένεται να λήξουν το βράδυ.
Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, δεν εννοεί να αλλάξει τις αποφάσεις της και επαναλαμβάνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να προστατευθεί, πρώτα απ΄όλα, η δημόσια υγεία.
Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να αυξήσει την ισχύ του «πράσινου πάσου» από έξι μήνες σε ένα χρόνο.
Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι της Ιταλίας οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κορονοϊού, είναι το 60% των πολιτών άνω των 12 ετών.
Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, αν και γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να προστατευθεί, με την εκστρατεία εμβολιασμού, τουλάχιστον το 85% των κατοίκων της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζαπορίζια: Ξεκίνησαν εργασίες επιδιόρθωσης κοντά στον πυρηνικό σταθμό
- LG: Παρουσιάζει το CLOiD, οικιακό ρομπότ με αρθρωτά χέρια και “Affectionate Intelligence”
- Πούτιν – Λαβρόφ: “Λάδι στη φωτιά” πριν τη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στις ΗΠΑ
- Καταιγίδα Γιοχάνες: Δύο νεκροί και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Σουηδία και Φινλανδία
- Tesla: Αντικείμενο νέας ομοσπονδιακής διερεύνησης οι ηλεκτρονικές απασφαλίσεις θυρών στo Model 3
- Πέθανε η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό στα 91 της χρόνια
- WP: Εκτίναξη των πτωχεύσεων στις ΗΠΑ λόγω πληθωρισμού και δασμών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλος ένας συνδικαλιστής στην τσιμπίδα του νόμου για παράνομες επιδοτήσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








