Σε ισχύ από αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου – Αα αντικατασταθεί από το «εισόδημα κοινωνικής ένταξης», το οποίο δεν θα ξεπερνά τις 6.000 ευρώ το χρόνο - Δυσαρέσκεια στον ιταλικό Νότο
Στο τέλος του κοινωνικού εισοδήματος που είχε θεσμοθετηθεί επί της πρωθυπουργίας του Γκιουσέπε Κόντε τον Μάρτιο του 2019 και που αφορούσε ανέργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα θα προχωρήσει από αύριο, Τρίτη 1 Αυγούστου, η ιταλική κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.
Το κοινωνικό εισόδημα ύψους 550 ευρώ το μήνα δινόταν σε οικογένειες, στις οποίες υπάρχουν πολίτες που θεωρούνται σε θέση να αναζητήσουν μια νέα απασχόληση.
Πλέον, αυτό θα αντικατασταθεί από ένα νέο βοήθημα, το «εισόδημα κοινωνικής ένταξης», το οποίο όμως δεν θα ξεπερνά σε ετήσια βάση τις 6.000 ευρώ.
Βάσει των σχετικών αποφάσεων, όποιος πολίτης δεν δικαιούται να λάβει το νέο αυτό βοήθημα, θα μπορεί να κάνει αίτηση προκειμένου να λάβει το ποσό των 350 ευρώ το μήνα και για μια μέγιστη περίοδο ενός έτους, υπό την προϋπόθεση ότι παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Η απόφαση για το τέλος του κοινωνικού εισοδήματος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στο νότο της Ιταλίας όπου είναι και υψηλότερο το ποσοστό ανεργίας, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την κατάργηση του κοινωνικού εισοδήματος, ξεκίνησε πόλεμο κατά των φτωχότερων Ιταλών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγυπτος: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα 20/10 το συνοριακό πέρασμα της Ράφα
- Super League: Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας – Στο γήπεδο βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη
- Τέλος ο Ποστέκογλου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ
- MacBook Pro: Με οθόνη αφής και τεχνολογία OLED την επόμενη χρονιά
- Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στις 19/10 στη χώρα
- Ιταλία: Η DBRS την αναβάθμισε στο υψηλότερο της επίπεδο από το 2018
- Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Καμερούν επλήγη από βλήμα
- Bloomberg: Η ΕΕ έχει επιτέλους ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την βιομηχανία ΗΠΑ – Κίνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις