Εξακολουθεί να ανεβαίνει το κόστος παρασκευής της κλασικής ιταλικής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία. Τον Απρίλιο συνέχισε να αυξάνεται σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ακόμη κι αν οι τιμές για κάποια από τα συστατικά της φρέναραν.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, οι τιμές για τα συστατικά και το ρεύμα που χρειάζονται για να φτιάξει κάποιος μία πίτσα αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. Ωστόσο, οι τιμές δεν ήταν τόσο υψηλές όσο τον Μάρτιο και σίγουρα δεν είχαν καμία σχέση με τις τιμές του Νοεμβρίου, όταν είχαν ενισχυθεί πάνω από 30%.
Το κόστος αγοράς μιας έτοιμης πίτσας κινήθηκε ανοδικά μόνο κατά 7,6% σε ετήσια βάση -το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ έχει γίνει πιο οικονομική επιλογή.
Ακολουθούν οι αυξήσεις των τιμών για:
- Αλεύρι: Αυξήθηκαν 11,1% σε ετήσια βάση
- Μοτσαρέλα: Ενισχύθηκαν 25,0% σε ετήσια βάση, αλλά μειώθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία
- Ντομάτα: +8,6% σε ετήσια βάση, αλλά -2,0% σε μηνιαία
- Ελαιόλαδο: Ανοδος 26,1% ετησίως και 1,2% μηνιαίως
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήθηκαν 20,1% ετησίως, αλλά μειώθηκαν κατά 11,3% μηνιαίως

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Που υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας, Ιονία Οδό και Ε65
- Συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ για υπόθεση ναρκωτικών
- Τι πληρώνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ 29 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








