Το Joseph Schulte διέσχισε τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη λήξη της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά, στις 17 Ιουλίου, και τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι όλα τα πλοία θα αντιμετωπίζονται ως εχθρικά
Το φορτηγό πλοίο Joseph Schulte, που μεταφέρει 2.114 κοντέινερ με 30.000 τόνους φορτίο, κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά.
Χθες έφθασε νωρίς το πρωί, στις 6.10, στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης και, αφού έκανε ανεφοδιασμό σε καύσιμα, το μεσημέρι αναχώρησε βάζοντας πλώρη για τον Πειραιά.
Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που κατάφερε να διασχίσει τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη λήξη της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά, στις 17 Ιουλίου, και τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι όλα τα πλοία θα αντιμετωπίζονται ως εχθρικά.
Μετά τον απόπλου από το λιμάνι τις Οδησσού, το πλοίο κατευθύνθηκε δυτικά, κατά μήκος των ακτών, αποφεύγοντας να πλεύσει σε διεθνή ύδατα, εκτός από δύο σημεία για σύντομο χρονικό διάστημα, την πρώτη φορά στα ανοικτά της Οδησσού και τη δεύτερη κοντά στις εκβολές του Δούναβη. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία εντός των χωρικών υδάτων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, μέχρι που έφτασε στα τουρκικά ύδατα και εισήλθε στα Στενά του Βοσπόρου.
Το Joseph Schulte έμεινε εγκλωβισμένο επί 1,5 χρόνο στο λιμάνι της Οδησσού, καθώς το φορτίο του δεν ήταν χύδην σιτηρά ή προϊόντα σιτηρών και για αυτό το λόγο δεν ενέπιπτε στη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η πορεία που ακολούθησε θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά.
Το Joseph Schulte φέρει σημαία Χονγκ Κόνγκ και μεταξύ των πλοιοκτητών είναι και μία κινεζική εταιρεία, γεγονός που σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο απέτρεψε τη Ρωσία από το να πάρει πιο δραστικά μέτρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπό επιτροπεία η τράπεζα BFF Bank στην Ιταλία
- Πλήγμα σε εγκαταστάσεις φυτοφαρμάκων στο Ισραήλ από ιρανικό πύραυλο
- Κλιμάκωση χωρίς όρια: Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη παρά τις διαβεβαιώσεις για πάγωμα επιθέσεων
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Κηδείες τριών δημοσιογράφων στη Βηρυτό
- Ιράν: Περιμένουμε άφιξη χερσαίων αμερικανικών στρατευμάτων
- Ισχυρό πλήγμα για ΗΠΑ: Καταστράφηκε για πρώτη φορά σε μάχη το ιπτάμενο ραντάρ AWACS (E-3)
- Διαδηλώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη κατά πολέμου και Τραμπ – Κεντρικός ομιλητής στη Μινεσότα ο Μπρους Σπρίνγκστιν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








