Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν στα «στρατοσφαιρικά» επίπεδα των 380 δολαρίων το βαρέλι, εάν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις ωθήσουν τη Ρωσία να προχωρήσει σε αντίποινα και περικοπές στην παραγωγή αργού, προειδοποίησαν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.
Η Ομάδα των G7 σχεδιάζει έναν περίπλοκο μηχανισμό για να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου σε μια προσπάθεια να πιέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, δεδομένης της ισχυρής δημοσιονομικής θέσης της Μόσχας, η χώρα μπορεί να αντέξει οικονομικά να μειώσει την ημερήσια παραγωγή αργού κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια χωρίς να βλάψει υπερβολικά την οικονομία, γράφουν οι αναλυτές της JPMorgan, συμπεριλαμβανομένης της Natasha Kaneva, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Ο πιο προφανής και πιθανός κίνδυνος από ένα πλαφόν είναι ότι η Ρωσία μπορεί να επιλέξει να μην το δεχτεί και αντ’ αυτού να ανταποδώσει μειώνοντας τις εξαγωγές», έγραψαν οι αναλυτές. «Είναι πιθανό ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανταποκριθεί περικόπτοντας την παραγωγή ως τρόπο να προκαλέσει πόνο στη Δύση. Η στενότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου είναι με το μέρος της Ρωσίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωκίδα: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που αγνοούνταν στα Βαρδούσια
- Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι
- Voucher Κατάρτισης ΔΥΠΑ: Αμοιβή έως 1500 ευρώ και δωρεάν διεθνής πιστοποίηση για εργαζόμενους και ανέργους
- Σέρρες: Εντοπίστηκε εξάρτημα αυτοκινήτου στις έρευνες για τον διοικητή της Πυροσβεστικής
- Ραντεβού Ζελένσκι με Τραμπ στο Μαρ – α – Λάγκο το Σαββατοκύριακο
- Wall Street: Προς εβδομαδιαία κέρδη και Santa Claus rally
- Σιγκαπούρη: Στέλεχος της Bank of America κατηγορείται για χρήση ναρκωτικών σε πάρτι
- Δένδιας σε Τουρκία: Η Ελλάδα ουδένα απειλεί, αλλά είναι αποφασισμένη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








