Στην Johnson & Johnson το πρόστιμο είναι 1 εκατ. ευρώ και στην Colgate - Palmolive 672.000 ευρώ - Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της, δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης
Πρόστιμο συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:
Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
- Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή. Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, επιβάλλονται πρόστιμα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτωτικό φινάλε στον Αύγουστο με πετρέλαιο και επιτόκια στο επίκεντρο – Πιέσεις και στη Wall Street
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Οικονομική έκθεση BALLY’S INTRALOT (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Bally’s Intralot: Έσοδα 544,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο αλλά ζημιές 14,3 εκατ. ευρώ
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Δελτίο Τύπου: Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2026
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Λιονέλ Μέσι: Τέλος εποχής για την Εθνική Αργεντινής – «Ευχαριστώ το Θεό που με έκανε Αργεντινό»
- Decathlon: Προς εξαγορά του 50% της Sport 2000 France
- Γερμανία: Στο 2,9% ο πληθωρισμός, ενισχύονται οι προσδοκίες για νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








