Με το χαμόγελο της ικανοποίησης εξήλθε από το δικαστικό μέγαρο ο Τζον Πούλος, CEO της εταιρείας λογισμικού Dominion Voting Systems μετά την αποζημίωση των 787,5 εκατ. δολαρίων που δέχθηκε να πληρώσει, μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, το αμερικανικό κανάλι Fox και η εταιρεία Fox News για συκοφαντική δυσφήμιση.
Το ποσό των 787,5 εκατ. δολαρίων στο οποίο συμφώνησαν οι δύο εταιρείες αν και τεράστιο είναι το μισό από το αρχικό ποσό των 1,6 δισ. δολαρίων που είχε ζητήσει η εταιρεία λογισμικού που για καιρό δέχθηκε ανυπόστατες κατηγορίες από το τηλεοπτικό κανάλι με τη μεγάλη επιρροή στους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών.
Κάνοντας λόγο ότι το ποσό είναι αντιπροσωπευτικό και αποτελεί δικαίωση για τον πελάτη του ο δικηγόρος της Dominion, Τζάστιν Νέλσον δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι «τα ψέματα έχουν συνέπειες».
Από την πλευρά του ο Τζον Πούλος δήλωσε ότι «η εταιρεία Fox παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για την Dominion που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην εταιρεία μου, τους υπαλλήλους μας και τους πελάτες που εξυπηρετούμε. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να το αναπληρώσει», σημείωσε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει ότι «το αληθινό ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία μας».
Η εταιρεία του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, που είχε επικριθεί για το ρόλο της στα επεισόδια στην Ουάσιγκτον και για την επιμονή της στη θεωρία του «κακού» λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα, δέχθηκε τον συμβιβασμό γνωρίζοντας ότι σε μια δίκη μπορεί να πλήρωνε πολλά περισσότερα. Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε και παλαιότερη δήλωσή του στην οποία επιβεβαίωσε ό,τι γνώριζε οι παρουσιαστές των εκπομπών στο κανάλι του έλεγαν ψέματα για την εκλογική νοθεία, αλλά ο ίδιος επέλεξε να μην παρέμβει για να το σταματήσει.
Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές» το συντηρητικό κανάλι είχε υποστηρίξει τις θεωρίες του, γεγονός που τρία χρόνια μετά θα το πληρώσει ακριβά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΥΣΕΑ: Μεταναστευτικό και τέταρτη Belh@rra στην ατζέντα
- Κρίσιμη ημέρα για τις αγορές: Η FED αποφασίζει για τα επιτόκια
- Παύση στο ράλι του χρυσού ενόψει Fed
- Μέση Ανατολή: Τα ισραηλινά τανκς μπήκαν στη Γάζα
- ΑΑΔΕ: Φόρος κατ’ αποκοπή για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση από το 2019 και μετά
- Καιρός: Συννεφιασμένο σήμερα το σκηνικό σε πολλές περιοχές
- Wall Street: Ο S&P 500 υποχωρεί εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
- Φέσια στην ΕΤΑΔ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Επιβεβαιώνει αλλά επιμένει στη σιωπή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις