Τι είπε για τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Επιτάχυνση στην κατάρτιση του νέου παραγωγικού μοντέλου το οποίο θα αντιμετωπίζει δραστικά την εθνική απειλή του δημογραφικού προβλήματος, ζήτησε από την κυβέρνηση με αφορμή τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης.
Αναλυτικά η δήλωση:
“Σε μία περίοδο διεθνούς γεωπολιτικής και οικονομικής αστάθειας, ο εμπορικός κόσμος της χώρας ευελπιστεί πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταφέρει να διατηρήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με ακόμα μεγαλύτερη όμως προσοχή στις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, που είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας.
Οι νέου τύπου προκλήσεις που εκκινούνται από την αλλαγή πολιτικής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά από την Ευρώπη – και φυσικά από την Ελλάδα.
Χρειαζόμαστε επιτάχυνση στην κατάρτιση του νέου παραγωγικού μοντέλου το οποίο θα αντιμετωπίζει δραστικά την εθνική απειλή του δημογραφικού προβλήματος.
Η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με την Ευρωζώνη επιβάλλεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητες ακόμη περισσότερες παραγωγικές επενδύσεις και στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.
Καλούμε το νέο οικονομικό επιτελείο να συνδράμει στις καινοτόμες συνέργειες των ισχυρών κλάδων της οικονομίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, με γενναίες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και πρόσβαση στη χρηματοδότηση για όλες τις επιχειρήσεις”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις