Πρόκειται για το έκτο ανοδικό τρίμηνο σε επίπεδο εσόδων
Σε 2,45 δισ. δολάρια ή 3,30 δολάρια ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της American Express στο γ’ τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας τα κέρδη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (1,88 δισ. δολάρια ή 2,47 δολάρια ανά μετοχή). Οι αναλυτές περίμεναν καθαρά κέρδη 2,95 δολάρια ανά μετοχή.
Ιδιαίτερη έμφαση στην κερδοφορία της American Express δίνεται στο γεγονός ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές υπερβαίνουν τα καθαρά κέρδη, γεγονός που -σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές- υπογραμμίζει την «ευρωστία» αυτών των αποτελεσμάτων.
Τα συνολικά έσοδα της American Express στο γ’ τρίμηνο του 2023 αυξήθηκαν σε 15,4 δισ. δολάρια, από 13,6 δισ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο του 2022. Πρόκειται για το έκτο ανοδικό τρίμηνο σε επίπεδο εσόδων. Η νέα αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο του συνολικού όγκου του δικτύου κατά 7%, στα 420,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράγοντας που συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση εσόδων της AmEX, ήταν η αύξηση κατά 13% των δαπανών για ταξίδια και ψυχαγωγία -κυρίως των εξόδων στην εστίαση.

Η American Express επιβεβαίωσε το guidance για το 2023, αναμένοντας κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 11 και 11,4 δολάρια. «Οι δαπάνες για ταξίδια και ψυχαγωγία παρέμειναν ισχυρές, με τις δαπάνες για εστιατόρια να είναι και πάλι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες» σχολίασε ο CEO της AmΕΧ, Stephen Squeri.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CrediaBank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 70% της Παντελάκης Χρηματιστηριακή
- Amazon: Σχέδιο πώλησης τσιπ Nvidia αξίας 8 δισ. δολαρίων
- Bloomberg: Η ετυμηγορία για την Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζει τις σχέσεις Λονδίνου – Αμπού Ντάμπι
- Απαγορευτικό απόπλου έως τις 20:00 λόγω των σφοδρών ανέμων στα πελάγη
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Ολοκλήρωση εξαγοράς ποσοστού 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.
- Ανατροπή από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις μακροχρόνιες φορολογικές παραγραφές
- FAO: Σε υψηλό τετραετίας οι διεθνείς τιμές τροφίμων τον Σεπτέμβριο – Έρχονται ανατιμήσεις
- Εuroleague: Για το 3×3 στην πρώτη “διαβολοβδομάδα” ο ΠΑΟ κόντρα στη Μακάμπι (21:15)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








