Πρόσβαση σε περισσότερες από 2.400 διεθνείς μετοχές και 940 ETFs, δυνατότητα αγοράς κλασματικών μετοχών και αυτόματες μηνιαίες επενδύσεις
Τη δυνατότητα να επενδύουν σε διεθνείς αγορές απευθείας από το κινητό τους, με αρχικό ποσό μόλις 1 ευρώ, αποκτούν οι χρήστες του Next by NBG. Η Εθνική Τράπεζα προσθέτει τη νέα ενότητα «Επενδύσεις», σε συνεργασία με τη Wealthyhood Europe ΑΕΠΕΥ, διευρύνοντας τις διαθέσιμες επενδυτικές επιλογές.
Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει περισσότερες από 2.400 μετοχές, εισηγμένες κυρίως στα χρηματιστήρια NYSE και NASDAQ, καθώς και πάνω από 940 ETFs διεθνών παρόχων, όπως οι BlackRock/iShares, Amundi, Xtrackers, SPDR, Vanguard και Invesco. Οι επιλογές καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες επενδύσεων, από μετοχές και ομόλογα έως εμπορεύματα και ακίνητη περιουσία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα αγοράς κλασματικών μετοχών, που επιτρέπει την επένδυση μικρών ποσών ακόμη και σε τίτλους υψηλής αξίας. Για παράδειγμα, αντί να διαθέσει 300 ευρώ για την αγορά μιας μετοχής, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει το μερίδιο που αντιστοιχεί στο ποσό που επιλέγει.
Αυτόματες μηνιαίες επενδύσεις και παρακολούθηση χαρτοφυλακίου
Μία από τις βασικές λειτουργίες είναι η δημιουργία προσωπικού επενδυτικού προγράμματος, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να ορίζουν ένα ποσό που θα επενδύεται αυτόματα κάθε μήνα.
Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αξία και την πορεία των επενδύσεών τους, να πραγματοποιούν αγορές και πωλήσεις με ανταγωνιστικές χρεώσεις και να μεταφέρουν χρήματα από και προς τον λογαριασμό τους στο Next. Η διατήρηση των επενδύσεων δεν επιβαρύνεται με συνδρομή ή χρέωση θεματοφυλακής.
Η νέα ενότητα περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικούς οδηγούς για αρχάριους, γλωσσάρι επενδυτικών όρων και ενημέρωση για τις αγορές, διευκολύνοντας την εξοικείωση με βασικές επενδυτικές έννοιες.
Για όσους αναζητούν διαφορετικές επιλογές, διατίθεται και Αμοιβαίο Κεφάλαιο Χρηματαγοράς (Money Market Fund) της BlackRock σε ευρώ, χωρίς χρονική δέσμευση ή προμήθεια αγοράς και πώλησης, με απόδοση που ακολουθεί τα επιτόκια της αγοράς.
Χριστίνα Θεοφιλίδη: Οι διεθνείς αγορές στο ίδιο ψηφιακό περιβάλλον
Όπως επισημαίνει η Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, η νέα υπηρεσία ενσωματώνει τις επενδύσεις στο ψηφιακό περιβάλλον που ήδη χρησιμοποιούν οι πελάτες για τις καθημερινές οικονομικές τους ανάγκες.
«Με τις “Επενδύσεις”, οι διεθνείς αγορές μπαίνουν στο ίδιο περιβάλλον που οι χρήστες του Next ήδη χρησιμοποιούν για να πληρώνουν, αποταμιεύουν και οργανώνουν τα οικονομικά τους», σημειώνει, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο απλοποιείται η πρόσβαση στο επενδυτικό οικοσύστημα.
Η νέα ενότητα είναι ήδη διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του Next by NBG, ενισχύοντας τον ρόλο του ως ψηφιακού εργαλείου καθημερινής οικονομικής διαχείρισης.
Σημειώνεται ότι οι επενδυτικές υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά από τη Wealthyhood Europe ΑΕΠΕΥ, η οποία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Εθνική Τράπεζα διευκολύνει τη χρήση τους μέσω του Next, χωρίς να παρέχει επενδυτικές συμβουλές στο πλαίσιο της συνεργασίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- NYT: Στόχος κινεζικής κατασκοπείας ο CEO της Nvidia Τζένσεν Χουάνγκ – Ο Τραμπ γνώριζε αλλά δεν αντέδρασε
- Eurobank: Αυξημένα στα 1,21 δισ. ευρώ τα κέρδη στο 9μηνο – Ισχυρή δυναμική σε δάνεια, καταθέσεις και μέρισμα
- Next by NBG: Ο κόσμος των επενδύσεων έρχεται στο κινητό σου με μόλις 1 ευρώ
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2027
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και ΔΕΗ οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 2.623 μονάδες
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Οικονομικά Αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου 2026 – Δελτίο Τύπου & Πσρουσίαση
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- Μητσοτάκης στο ΣΑ του ΟΗΕ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








