Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις προμήθειες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν καθυστερήσει από τις αναποδιές στη συγκομιδή
Το κακάο σημείωσε άνοδο στη Νέα Υόρκη, ενισχύοντας το μεγαλύτερο ράλι του από το 1999, καθώς η αστάθεια συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά που πλήττεται από σοβαρές ελλείψεις, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν έως και 5,4% την Τετάρτη και βρίσκονται σε πορεία για διήμερη άνοδο άνω του 19%, αντιστρέφοντας την τεράστια πτώση της περασμένης εβδομάδας από το πρόσφατο υψηλό ρεκόρ. Οι τιμές μειώνονται μετά την άνοδο του κακάο φέτος που αύξησε τα περιθώρια κέρδους, γεγονός που ώθησε τους επενδυτές να εξέλθουν από τις θέσεις και εξάντλησαν ρευστότητα.
Από την πλευρά της προσφοράς, ενώ οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στη Δυτική Αφρική μείωσαν τις ανησυχίες για τη μέση σοδειά, οι αγρότες ανησυχούν για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την προηγούμενη ζέστη, σύμφωνα με το The Hightower Report. Οι κακές συγκομιδές στην περιοχή έχουν αφήσει τον κόσμο αντιμέτωπο με ένα ακόμη ετήσιο έλλειμμα. Τα αποθέματα κακάο που διατηρούνται στα λιμάνια των ΗΠΑ έχουν επίσης μειωθεί και βρίσκονται σε χαμηλό τριών ετών.
Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις προμήθειες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν καθυστερήσει από τις αναποδιές στη συγκομιδή. Η κορυφαία παραγωγός Ακτή Ελεφαντοστού δήλωσε ότι μπορεί να αποζημιώσει τους εξαγωγείς για τα συμβόλαια που παρατάχθηκαν, αλλά όχι για την πλήρη ποσότητα που ζητούν οι αποστολείς, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη.
Οι αποστολείς είχαν κληθεί να μετακυλήσουν τα συμβόλαια λόγω ελλείψεων, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν περισσότερα για τα φασόλια μετά την αύξηση των ρυθμιζόμενων τιμών από την Ακτή Ελεφαντοστού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
- ΕΚΤ: Κούρσα για δύο η διαδοχή της Λαγκάρντ – Μοναδικοί υποψήφιοι οι Κνοτ και ντε Κος
- ΟΛΠ: Ολοκληρώθηκε η ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας για τα logistics στον Πειραιά
- Το FBI συνέλαβε τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ – Σοβαρές καταγγελίες για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
- Dimand: Στον όμιλο Sani/Ikos οι Γούρνες Κρήτης έναντι 72,5 εκατ. ευρώ – Επιβεβαίωση του Financial Report
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








