Αγορές

Κακάο: Πτώση στην τιμή (4,2%) – Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών στη Νέα Υόρκη

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 4,2% κάτω από τα 7.000 δολάρια ανά τόνο

Το κακάο υποχώρησε κοντά σε χαμηλό δύο μηνών στη Νέα Υόρκη, καθώς οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στη Δυτική Αφρική άμβλυναν τις ανησυχίες για σοβαρές ελλείψεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 4,2% κάτω από τα 7.000 δολάρια ανά τόνο. Οι τιμές εκτινάχθηκαν σε ρεκόρ πάνω από τα 11.000 δολάρια στα μέσα Απριλίου, καθώς οι κακές σοδειές στην Αφρική ταρακούνησαν την αγορά, αλλά έκτοτε έχουν πέσει, καθώς οι πρόσφατες βροχές σε βασικές χώρες καλλιέργειας μείωσαν τις ανησυχίες για την προσφορά, με ορισμένους αναλυτές να λένε ότι το ράλι έχει κορυφωθεί.

Οι τιμές εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά περίπου 70% φέτος. Το ράλι έχει επιδεινωθεί από τη μακροχρόνια υποαμοιβή των αγροτών σε βασικούς παραγωγούς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής ηθικής σοκολάτας Tony’s Chocolonely. Δεδομένου ότι οι τιμές στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα καθορίζονται από την κυβέρνηση – σε χαμηλότερα επίπεδα από την παγκόσμια αγορά – οι αγρότες έχουν λιγότερα κίνητρα να επενδύσουν σε απαρχαιωμένες φυτείες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu