Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας “Τηλέμαχος”, το οποίο θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα Δευτέρα, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη: από την Τρίτη βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, που όμως θα είναι πρόσκαιρη.
Αναλυτικότερα, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Νότιο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Μετά το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας
Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός, με αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα – τόσο τη Δευτέρα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.
Την Τρίτη τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, όπως επίσης και το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρυπτονομίσματα: Ρεκόρ όλων των εποχών για το Ether, μετά την ομιλία Πάουελ
- Φωτιά σε δασική έκταση στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης
- CNBC: Γιατί η ισπανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και πάει τόσο καλά
- Κλιματική αλλαγή: Οι τουρίστες εγκαταλείπουν το Νότο και πάνε στον Βορρά
- Φωτιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας – Κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων της Πυροσβεστικής
- Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία: Περιορίζουν ή αναστέλλουν αποστολές δεμάτων προς τις ΗΠΑ λόγω δασμών
- Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο (23/8) στην Αττική και άλλες 30 περιοχές
- Intel: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκτά το 10% – Επεκτείνει τον έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα ο Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις