Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση διαμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν - Συνεδριάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ
Με την προτροπή της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά την ιρανική επίθεση συντάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα που συνεδριάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.
Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Μακρόν, καλώντας το Ισραήλ να επιδιώξει την περαιτέρω απομόνωση του Ιράν.
«Όλοι ανησυχούμε για μια πιθανή κλιμάκωση», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι αποφασίζοντας να «χτυπήσει το Ισραήλ» από το έδαφός της, προκάλεσε «βαθιά ρήξη».
Ο Κάμερον χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν ως μια «ολοκληρωτική, σχεδόν, αποτυχία» και υπογράμμισε ότι ενώ το Ισραήλ έχει «κάθε δικαίωμα να απαντήσει», δεν πρέπει να κλιμακώσει την ένταση.
Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα, υπογράμμισε.
Ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, δήλωσε ότι η συνάντηση των ηγετών της G7 για την κρίση την Κυριακή «καταδίκασε ομόφωνα την άνευ προηγουμένη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ». «Όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειές μας για να εργαστούμε προς την αποκλιμάκωση», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε συμβουλεύσει το Ισραήλ να ακολουθήσει μια μετρημένη προσέγγιση. «Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος. Δεν θέλουμε να δούμε αυτή την κλιμάκωση», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στην εκπομπή Meet the Press του NBC. «Δεν αναζητούμε ευρύτερο πόλεμο με το Ιράν».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου μετά την επίθεση του Ιράν, ο Μπάιντεν είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι το Ισραήλ είχε «βγει πολύ μπροστά» από την Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος. Ο Μπάιντεν είπε ότι το Ισραήλ έχει «αποδείξει ξεκάθαρα τη στρατιωτική του ανωτερότητα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Apple
- Στα 109 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Formula 1: Έγραψε ιστορία ο Κίμι Αντονέλι. Παγκόσμιος πρωταθλητής σε ηλικία μόλις 20 ετών
- Ρεύμα Νοεμβρίου 2026: Αυξήσεις σοκ στα πράσινα τιμολόγια
- Demo: Μέλη της φαρμακοβιομηχανίας επενδύουν 4,2 εκατ. ευρώ σε ακίνητα
- Χρηματιστήριο: O Οκτώβριος των δύο ταχυτήτων, πτώση για Γενικό Δείκτη και τράπεζες, κέρδη έως 18% ορισμένες μετοχές
- Κόκκινα δάνεια: Οι καλομαθημένοι «servicers» δεν πήγαν στη Βουλή
- Νέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








