Πολιτική

Κασσελάκης από Σύρο: Το Ναυπηγείο και τα μάτια σας – Πτώση 40% των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2023

Περιοδεία Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου έως 29/4 - Πρώτος σταθμός η Σύρος

«Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης

Σε Πάρο, Νάξο και Αμοργό συνεχίζει την Κυριακή 21/4 την περιοδεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.Πρώτος σταθμός ήταν η Σύρος.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση του Νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και μέλη του ιατρικού προσωπικού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα προβλήματα από το ιατρικό προσωπικό, με βασικό αυτό της έλλειψης προσωπικού και ειδικότερα των ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων.
Ο κ. Κασσελάκης εξήρε την υπερπροσπάθεια των γιατρών κάτω από αντίξοες συνθήκες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

Oι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου.
Εκεί αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων, καθώς -όπως υπογράμμισε-βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό.

«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πως στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.
«Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ότι έξοδο και να είναι αυτό, ότι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα, σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών.
«Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο όπως είναι οι Διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τι θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πάρος και ακολουθούν σήμερα η Νάξος και η Αμοργός.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu