Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τήρησε ενός λεπτού για τα 57 θύματα του δυστυχήματος και υπενθύμισε το σύνθημα που φώναζαν οι νέοι άνθρωποι μετά την τραγωδία, “δεν έφταιγε η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα”,
Με ενός λεπτού σιγή “για τις ζωές που χάθηκαν στα Τέμπη και στις πλημμύρες”, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκίνησε στη Λάρισα το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , παίρνοντας τη σκυτάλη από το προηγούμενο, στην Κοζάνη.
Ανοίγοντας τις εργασίες ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι “το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική, σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας μία παράταξη που διοίκησε σωστά το διάστημα 2015-2019”.
Αναφερόμενος στις μαύρες ημέρες που έζησε η χώρα στα Τέμπη πριν από 11,5 μήνες, υπενθύμισε το σύνθημα που φώναζαν οι νέοι άνθρωποι μετά την τραγωδία, “δεν έφταιγε η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα”, για να αναδείξει την τεράστια προσπάθεια “των πανάκριβων επικοινωνιολόγων και των μέσων ενημέρωσης” να αποδείξουν ότι έφταιγε “η κακιά η ώρα”.
Όπως είπε, “δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε 57 ζωές, εκατοντάδες τραυματισμένους, τις ζωές που χάθηκαν από αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ. Να ξεχνάμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ανάγκη υλικής και ψυχολογικής υποστήριξης”.
Ως εκ τούτου, το ερώτημα που έθεσε είναι “πώς θα φτιάξουμε την καλύτερη χώρα που αξίζουμε, πώς θα υψώνουμε ανάστημα στην πανίσχυρη προπαγάνδα”, σημειώνοντας ότι η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε όλα αυτά είναι “πήραμε 41%”.
Τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ
Ως καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε και ανέδειξε τρία πεδία:
- Να παρεμβαίνουμε νομοθετικά.
- Να αναδεικνύουμε επικοινωνιακά τα θέματα, τα προβλήματα, τις παρατυπίες.
- Να παρουσιάζουμε εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.
Ο κ. Κασσελάκης έκλεισε τη σύντομη παρέμβασή του στέλνοντας εκ νέου το ίδιο μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις: “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα και το μόνο ανεξάρτητο κόμμα στη χώρα. Αυτή είναι η δύναμη μας. Τα μέλη του εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο. Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους”.
* Παρακολουθείστε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου: https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-3.html
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις