Ανάρτηση - κάλεσμα λίγο πριν ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει εκ νέου «είμαι εδώ» και καλεί στο «ραντεβού» στα γραφεία του στον Ταύρο στις 13:00, οπότε θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος.
Μετά την αποχώρηση Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν 4 βουλευτές
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε χθες ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους υποστηρικτές του να βρεθούν σήμερα στα γραφεία του στον Ταύρο «για μία γιορτή δημοκρατίας, για το πιο ανεξάρτητο, ρηξικέλευθο, προοδευτικό κίνημα.
Δείτε την νέα ανάρτηση Κασσελάκη
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 9, 2024
Οι δηλώσεις Κασσελάκη για τα νέα σχέδια δημιουργίας πολιτικού φορέα – στον οποίο δεν έδωσε τον χαρακτηρισμό «αριστερό» – θα γίνουν την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πλέον τον πρώην πρόεδρό του.
Μετά την αποχώρηση Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν 4 βουλευτές: Ο Πέτρος Παππάς, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, η Ραλλία Χρηστίδου και η Κυριακή Μάλαμα.
Μάλιστα, ο Πέτρος Παππάς ήταν από τους πρώτους βουλευτές που είχε πει πως στην περίπτωση που δεν επιτραπεί στον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, ο ίδιος θα έφευγε από την ΚΟ. Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται, υποστηρίζοντας πως «αυτό δεν είναι το κόμμα το δικό μου». Όπως είπε, κόπηκαν σύνεδροι και η διαδικασία άρχισε χωρίς τους ανθρώπους που πραγματικά είναι εκλεγμένοι. «Άρα εγώ δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ».
Η Ραλλία Χρηστίδου σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους ανέφερε «Δεν έχω καμία δουλειά σε ένα τέτοιο κόμμα. Δεν είναι δημοκρατικό αυτό το κόμμα. Και λυπάμαι πολύ γιατί όλους αυτούς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στήριξα και αυτούς που μείνανε και αυτούς που φύγανε».
Η Κυριακή Μάλαμα ανέφερε πως «σε ό,τι με αφορά προσωπικά δεν έχω καμία θέση πλέον σε αυτό το κόμμα, δεν το αναγνωρίζω και δεν πρόκειται να υπηρετήσω τα σχέδια όλων αυτών που ντροπιάζουν την ιστορία της Αριστεράς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της βάσης, των απλών μελών του κόμματος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις