Κατά 0,5% μειώθηκε το ΑΕΠ στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Την ίδια περίοδο το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 0,5%.
Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015 το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1,9%, ενώ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,7% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,8%.
Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη στηρίχθηκε κυρίως από την κατανάλωση των νοικοκυριών που αυξήθηκε κατά 0,6% όπως και σε επίπεδο ΕΕ (έναντι αύξησης 0,3% και 0,4% αντιστοίχως το προηγούμενο τρίμηνο). Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,4% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην «EΕ των 28» (έναντι αύξησης 0,7% και 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο).
Τα κράτη-μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι η Ρουμανία (1,6%), η Κύπρος (0,9%), καθώς και οι Ισπανία, Λιθουανία, Αυστρία και Σλοβακία (0,8%). Αντίθετα, μειώσεις σημειώθηκαν εκτός από την Ελλάδα, στην Ουγγαρία (-0,8%) και την Πολωνία (-0,1%), ενώ στην Εσθονία το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







