«Βουτιά» σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, για δεύτερη ημέρα, εν μέσω ανησυχιών για την ευρωζώνη καθώς η Ιταλία προχωρά προς μια νέα προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα μπορούσε να αποκτήσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την παραμονή στο ευρώ.
Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου FTSE MIB υποχωρεί άνω του 3%, ενώ εκτός ελέγχου βρίσκεται η αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 3% και του 2ετούς άνω του 2%.
Οι μετοχές των Intesa Sanpaolo, BPER Banca, Unicredit και UBI Banca σημείωσαν πτώση 3,4-3,7% ενώ η Poste Italiane κατέγραψε βουτιά 4,5%.
Οι νέες ανησυχίες για την ευρωζώνη οδήγησαν τον δείκτη Sentix για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017, όταν υπήρχαν ανησυχίες για μια προεδρία της Λεπέν στη Γαλλία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8%, με τις τράπεζες να σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις. Ο τραπεζικός δείκτης της ευρωζώνης σημείωσε βουτιά 2% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από την ψηφοφορία για το Brexit τον Ιούνιο του 2016.
Η αναταραχή στην Ιταλία επηρέαζε και άλλες περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης, με τις μετοχές ισπανικών και πορτογαλικών μετοχών να βρίσκονται στη γραμμή πυρός. Η Banco Comercial Portugues υποχώρησε νωρίτερα κατά 4,5% ενώ η ισπανική Santander σημείωσε πτώση 3,1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσικό ΥΠΕΞ για εξελίξεις στο Ιράν: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πυρηνική καταστροφή”
- Κλιμάκωση χωρίς προηγούμενο: 85 νεκρές μαθήτριες στο Ιράν, πυραυλικά πλήγματα σε όλο τον Κόλπο
- Η Ιρανική κυβέρνηση κλείνει τα Στενά του Ορμούζ και εκκενώνει την Τεχεράνη
- Παύλος Ασλανίδης για Φλωρίδη: «Είναι ένας εγκάθετος, προσβάλει τρία χρόνια τη μνήμη των παιδιών μας»
- “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Μπαράζ ακυρώσεων και εκτροπών πτήσεων μετά την επίθεση στο Ιράν – Αναλυτικά οι αλλαγές
- Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και του μετρό στο κέντρο της Αθήνας μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη
- Ισραηλινά ΜΜΕ: Υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις» πως o Χαμεϊνί, είναι νεκρός – Είναι ζωντανός λένε οι Ιρανοί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







