Ο πρόεδρος του Εποπτικού της Συμβουλίου Αντρέα Ένρια ανέφερε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ευαίσθητη, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και διαχείριση των κινδύνων
Για πιθανά σοκ προετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τον πρόεδρο του Εποπτικού της Συμβουλίου Αντρέα Ένρια να αναφέρει ότι από τον Σεπτέμβριο θα ζητούνται εβδομαδιαία στοιχεία ρευστότητας από τις τράπεζες (σε σύγκριση με την τρέχουσα μηνιαία βάση), προκειμένου να αξιολογείται η ικανότητα των τραπεζών να αντιμετωπίσουν πιθανά σοκ εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.
Ο Ένρια ανέφερε ακόμη ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έχει ανακτήσει τη σταθερότητά του, με ικανοποιητικά κεφάλαια και ισχυρά επίπεδα ρευστότητας.
Η ποιότητα του ενεργητικού έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κερδοφορία αυξάνεται πλέον και επιστρέφει σε υγιή επίπεδα.
Ωστόσο, η Ένρια πρόσθεσε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ευαίσθητη, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και διαχείριση των κινδύνων.
Τέλος, όσον αφορά τα τεστ αντοχής (τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες), η Ένρια σημείωσε ότι θα αντικατοπτρίζουν την καλύτερη αφετηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών, με πολύ υψηλότερα επίπεδα κεφαλαίων και πολύ ισχυρότερη και αξιόπιστη ποιότητα στοιχείων ενεργητικού, τοποθετώντας τις τράπεζες σε ισχυρότερη συνολική θέση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κολωνός: Οδηγός πάτησε με το λεωφορείο συνάδελφό του μετά από λογομαχία
- Μήνυμα Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) προς ΕΕ: «Χάνετε» και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις