Η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναδιοργανώνει τις δραστηριότητές της, καθώς ο κολοσσός της Wall Street προχωρά σε νέα αναμόρφωση σε λιγότερο από τρία χρόνια, την ώρα που ανέφερε επίσης πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.
Η τράπεζα θα έχει πλέον τρία λειτουργικά τμήματα -διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας, παγκόσμια τραπεζική και αγορές/λύσεις πλατφόρμας. Η Goldman δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα στελέχη που θα ηγηθούν των μονάδων.
Ο ανασχηματισμός έρχεται καθώς η επενδυτική τράπεζα επιδιώκει να ενισχύσει τα εισοδήματά της από δραστηριότητες που βασίζονται σε προμήθειες, σε μια εποχή που τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν επηρεάσει τις αποτιμήσεις και το κλείσιμο deal και ακολουθεί έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο.
«Είναι καιρός να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον σε συνέντευξή του στο CNBC, αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας.
Η τράπεζα ολοκληρώνει ένα μικτό τρίμηνο για τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, στο οποίο οι ασταθείς κεφαλαιαγορές και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης αποδυνάμωσαν την επενδυτική τραπεζική.
Τα κέρδη μειώθηκαν στα 2,96 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 5,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 14,93 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 7,69 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 12%, στα 11,98 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιώτης, ΣΕΒΤ: Ως βιομηχανία τροφίμων, ο χειρότερός μας εχθρός είναι η ακρίβεια
- Θεόδωρος Σκυλακάκης: (πρόεδρος Φαρμακαποθηκαρίων): Είμαστε μία αγορά χωρίς υποδομές και υπερβολικό κανονιστικό πλαίσιο
- ΣΑΤΑ: Τρίωρη διαμαρτυρία (12:00 – 15:00) των ταξί στον Διεθνή Αερολιμένα
- Στα 3,65 δισ. ευρώ οι απλήρωτες υποχρεώσεις του κράτους – Στο επίκεντρο τα χρέη των νοσοκομείων
- Καιρός: Μεταβολή από το απόγευμα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες βροχές
- Wall Street: Πτώση 0,21% για τον Dow Jones στις 42.051,06 μονάδες
- Qualco: Πως κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην δημόσια προσφορά – Στις 15 Μαΐου στο Χρηματιστήριο
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις