"Η αντικατάσταση της αμερικανικής στρατηγικής βοήθειας, θα πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για το ευρωπαϊκό μπλοκ"
Η Ευρώπη χρειάζεται μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση για να αναλάβει την ευθύνη της άμυνάς της, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Αμυνα Αντριους Κουμπίλιους.
«Η ευρωπαϊκή ευθύνη για την άμυνα απαιτεί ένα θεσμικό πλαίσιο για την συνεργασία μας. Μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.
Η αντικατάσταση της αμερικανικής στρατηγικής βοήθειας, όπως είναι η διαστημική συλλογή δεδομένων ή ο εναέριος ανεφοδιασμός, με ευρωπαϊκές ικανότητες θα πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για το ευρωπαϊκό μπλοκ, είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις 12 Νοεμβρίου το ετήσιο event “Cisco Connect 2026 Greece”
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια ανοδικό ξεκίνημα με επιλεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου
- ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: Η πτώση του ελαιολάδου έφερε χαμηλότερο τζίρο
- Κονδύλια 48,4 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πανεπιστημίων
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΟΤΕ: Ισχυρή κερδοφορία και ανάπτυξη στις υπηρεσίες νέας γενιάς – Ρεκόρ σε FTTH και συνδρομητές συμβολαίου
- Τράπεζα Πειραιώς: Ρεκόρ κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο 2026 με 617 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








