«Ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού, δεν ήταν μέσα στο μνημόνιο, πρόκειται για απολύτως κατασκευασμένη είδηση και την κατήγγειλα ως τέτοια. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε διάψευση, παραμένει όμως η είδηση στον αφρό».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και ο ΣΕΒ που είχε πει για την ενσωμάτωση, έβγαλε ανακοίνωση χθες ότι ούτε καν το ζητάει».
«Τώρα που κλείνει η αξιολόγηση και τερματίζεται η αβεβαιότητα, κάποιοι θέλουν να τη συντηρήσουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, καταλογίζοντας ευθύνες σε εφημερίδες αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ακόμη πως θα αποκρουστεί η θέση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις, τονίζοντας πως δεν το θέλουν ούτε οι εργοδοτικές οργανώσεις. «Για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων οι δανειστές, το ΔΝΤ, έχουν μια ιδεοληψία και εξακολουθούν να τις ζητούν. Προφανώς εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό και το ΔΝΤ εμφανίζεται ξανά απομονωμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μετά από τη λαίλαπα της πενταετίας είμαστε η πλέον απορυθμισμένη χώρα της Ευρώπης στα εργασιακά, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να γυρίσουμε πίσω στο κοινωνικό μοντέλο … «εμείς βάλαμε ως κεντρικό ζήτημα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είχαμε πάνω από 200 κλαδικές συμβάσεις και τώρα έχουμε λιγότερες από 10».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Απαντήσεις στις ερωτήσεις πολιτών
- Αττικές Εκδόσεις: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,01 ευρώ ανά μετοχή
- Πρόσκληση από την ΕΛΣΤΑΤ για συμμετοχή ιδιωτών στις διενεργούμενες έρευνες
- Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Παραδίδουμε έργα που αλλάζουν την πόλη και τη ζωή των πολιτών
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Πρέβεζα
- ΕΕ: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για τη μαζική επίθεση στο Κίεβο
- Τροιζήνα: Φωτιά σε δάσος στο Διαβολογέφυρο – Σηκώθηκαν 6 εναέρια
- ΤτΕ: Μειώθηκαν κατά 1,272 δισ. ευρώ τα δάνεια στις επιχειρήσεις τον Ιούλιο και 1,151 δισ. ευρώ οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις