«Οποιαδήποτε στιγμή από εδώ και πέρα είναι η καλύτερη στιγμή για εκλογές». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νομοσχέδιο της «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».
Εξέφρασε κατ΄ ουσίαν την κυβερνητική βούληση επίσπευσης της προσφυγής στις κάλπες, για λόγους διαδικαστικούς, δεδομένου ότι οι εκλογές θα είναι διπλές.
«Γι αυτόν και μόνο τον λόγο ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει το διάστημα των 50 – 55 ημερών που απαιτείται για τη διεξαγωγή τους», είπε ο υπουργός αναφέροντας ότι πέραν της προθεσμίας των 21 – 30 ημερών μεταξύ των δύο εκλογών θα πρέπει να συνυπολογιστεί η διάρκεια των διερευνητικών εντολών και βεβαίως το διάστημα που θα απαιτηθεί για τη συγκρότηση της Βουλής ώστε να καταγραφούν οι κοινοβουλευτικέ δυνάμεις.
Όσον δε για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και αφορά στην πλήρωση 5.124 θέσεων, σημείωσε πως εάν προκηρυχθούν κάλπες «ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας» ενώ κάλεσε τα κόμματα σε συνεννόηση προκειμένου να μην ανασταλεί τουλάχιστον η εν εξελίξει κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Ήδη η αγορά έχει «παγώσει» και τα μολύβια «έχουν κατέβει», τώρα στην… ουρά και στο περίμενε, χιλιάδες υποψήφιοι του ΑΣΕΠ.
Μια… υποκλοπή κάνατε και τα τινάξατε όλα στον αέρα. «Ήμαρτον!», που λέει και ο Γεωργίου…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλαγή στάσης από Τσιάρα: Ικανοποιείται το αφορολόγητο στη μάνικα, στο τραπέζι το μειωμένο ρεύμα
- Υποκλοπές και «δικαιοσύνη» δύο έννοιες αντίθετες
- Γκιουλέρ κατά Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
- Τι γίνεται με τις νέες ταυτότητες και τα ραντεβού – Ημερομηνία ορόσημο για τις μετακινήσεις εντός ΕΕ
- ΕΣΠΑ στην Ήπειρο για Καινοτομία: 2 εκατ. ευρώ για νέες startups και spin-off – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
- Χαλάει ο καιρός, άστατος έως τα Χριστούγεννα
- Συμφωνία Τραμπ με εννέα φαρμακευτικές για μείωση τιμών
- Θεσσαλονίκη: Σήμερα η πιλοτική 24ωρη λειτουργία του μετρό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








