«Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η διοικητής της, Ίντα Γουόλντεν Μπάκε
Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης (bps) στο 4% σήμερα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, και δήλωσε ότι πιθανότατα θα το αυξήσει ξανά τον Σεπτέμβριο.
Και οι 31 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 25 μονάδων βάσης και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα φτάσει στο ανώτατο όριο του 4,25% μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους.
“Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις. Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε η διοικητής της Norges Bank Ίντα Γουόλντεν Μπάκε (Ida Wolden Bache).
Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός της Νορβηγίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το ενεργειακό κόστος, διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Ιούλιο, από το ρεκόρ 7% τον Ιούνιο, και παρέμεινε πάνω από τον στόχο του 2% της τράπεζας από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευχές αλλά χωρίς δεσμεύσεις για «ασφαλή και αξιόπιστη» Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ελλάδα και Τουρκία υλοποιούν συμφωνία του 2023 που αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
- Κ. Τσουκαλάς με αφορμή δηλώσεις Θεοχάρη για το «καλώδιο»: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει
- Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στην Πάτρα
- Καταγγελίες στον τουρισμό: Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα του Υπουργείου και τι πρέπει να κάνει ο πολίτης
- Ασθενής ανάπτυξη με αυξανόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ
- Η Ουγγαρία μπλοκάρει το ευρωπαϊκό δάνειο προς Ουκρανία
- Κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού με παρελάσεις, καύση Καρνάβαλου και χιλιάδες επισκέπτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








