Με ισχυρή άνοδο έκλεισε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, παρά το ότι αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ άρχισε να χάνει την αρχική δυναμική της. Μετά όμως το πρώτο μούδιασμα, οι αγοραστές επανήλθαν, δείχνοντας ότι με μια δεύτερη ανάγνωση των εξελίξεων συντηρούνται οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 761,56 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,39%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε κέρδη 4,35%.
Η κρυάδα πάντως μετά το Eurogroup έγινε αισθητή, καθώς η άνοδος που σημείωνε ο Γενικός Δείκτης Τιμών από 4% που είχε φτάσει, περιορίστηκε μέχρι το 0,46%, μέχρι οι αγοραστές να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 4,35%, από τις αρχές Απριλίου υποχωρεί σε ποσοστό 1,79%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 7,82%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 107,58 εκατ. ευρώ.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,08%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+15,52%), της Jumbo (+9,22%), του ΟΛΠ (+7,83%), της Alpha Bank (+7,60%), της Τιτάν (+6,94%), της Εθνικής (+6,73%), της Eurobank (+6,36%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+5,80%), της Folli Follie (+5,75%) και των ΕΛΠΕ (+5,22%).
Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-2,74%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,08%), της ΜΕΤΚΑ (-2,03%), της Viohalco (-1,09%) και του ΟΠΑΠ (-0,64%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+9,04%), των Τραπεζών (+8,09%), του Εμπορίου (+5,73%), των Κατασκευών (+6,06%) και της Υγείας (+4,35%).
Αντιθέτως, απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (-1,89%) και των Ταξιδιών (-0,28%).
Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, 37 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΤΤΙ-ΚΑΤ + 20,00%, Προοδευτική +18,29%, Πειραιώς +15,52%, Καθημερινή +14,08% και Νηρεύς +10,23%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βαρβαρέσος -20,00%, Dionic -19,35%, ΝΕΛ -19,23%, ΣΕΛΟΝΤΑ -11,48% και Νάκας -10,00%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ΜΗΝΟΥ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Οικονομική κατάσταση ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν θα διαρκέσουν μήνες
- Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη με το βλέμμα στις εξελίξεις στο Ιράν
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του νόμου 3556/2007
- Πορτογαλία: Ετοιμάζεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου
- Πιερρακάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να αντέξει αυτό το νέο σοκ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








