Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση συνέχισε το ανοδικό του σερί το χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένοντας στα θετικά εδάφη του Αυγούστου, ακόμη και σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας και αβεβαιότητας που έχει συμπιέσει τις επενδυτικές διαθέσεις ανάληψης ρίσκου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 646,27 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 642,23 μονάδων (-0,27%) και 648,38 μονάδες (+0,68%). Ο τζίρος ανήλθε στα 32 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 41 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,25%, στις 1.549,52 μονάδες, ενώ στο +0,11% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 850,84 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,30% στις 342,77 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η ΕΥΔΑΠ έκλεισε με άλμα 4,37%, με την Πειραιώς και τη Eurobank να ακολουθούν με κέρδη 3,94% και 3,33% αντίστοιχα. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Alpha Bank, με τον ΟΛΠ να ολοκληρώνει στο +1,71% και τη Βιοχάλκο στο +1,08%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν η Εθνική και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με τη Λάμδα και τον Σαράντη να μην έχουν στο τέλος πρόσημο.
Στον αντίποδα, οι απώλειες σε Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Jumbo, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Μυτιληναίο ξεπέρασαν το 1%, συγκρατώντας σημαντικά την άνοδο του γενικού δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Titan, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και Aegean.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έκρηξη στην παράλληλη απασχόληση: Πάνω από 3,1 εκατ. δουλειές για 2,8 εκατ. μισθωτούς
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
- Y/KNOT Invest: Πώληση της Kiriacoulis France SARL έναντι συμβολικού τιμήματος
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





