Με υψηλά κέρδη και με αυξημένο τζίρο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαεννέα συνεδριάσεων.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές , με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 13,91%, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα είναι χαμηλότερες από τις αρχικά εκτιμώμενες.
O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε διαδοχικά τα επίπεδα των 680 (ισχυρή αντίσταση) και των 690 μονάδων και έκλεισε στις 694,48 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 2,71%.
Η αξία των συναλλαγών ήταν διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και ανήλθε στα 48,124 εκατ. ευρώ , ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 196.918.280 τεμάχια.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,252 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,83%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank(+27,36%), της Eurobank(+25,00%), της Πειραιώς (+22,86%), των ΕΛΠΕ (+4,43%), της ΕΧΑΕ (+4,23%), της Εθνικής (+4,01%), της Viohalco(+3,98%), της Μυτιληναίος (+3,57%) και της ΔΕΗ (+3,40%).
Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Lamda Development (-1,96%), της ΕΥΔΑΠ (-1,40%) και της Grivalia Properties (-0,82%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών(+13,91%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,48%), των Πρώτων Υλών (+3,34%) και του Πετρελαίου (+3,02%).
Αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-1,23%) και των Χημικών (-0,72%).
Ανοδικά κινήθηκαν 71 μετοχές, 19 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Alpha Bank +27,36%, Eurobank +25,00%, Πειραιώς +22,86%, Γ.Ε. Δημητρίου +14,29% και Προοδευτική +13,64%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Inform Λύκος -9,90%, ΙΑΣΩ -9,83%, Τηλέτυπος -9,09%, Ειδησεοφωνική Ελλάς -8,30% και ΣΕΛΟΝΤΑ -8,08%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Levi’s: Βάρος στην premium σειρά τζιν των 300 ευρώ
- Το κρέας έγινε τελικά …ψάρι, στις τιμές φυσικά
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το διαμάντι Mellon blue σε δημοπρασία του Christie’s
- Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες τουρκικού μεταγωγικού που συνετρίβη στη Γεωργία
- ΕΧΑΕ: Ενέκρινε το ΔΣ την αναθεωρημένη Δημόσια Πρόταση της Euronext
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πάνω από 100.000 πολίτες από όλη τη χώρα εντάσσονται στη δράση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερη σερί άνοδος – Άλμα 8% από Vodafone
- Βρετανία: Κάθειρξη 11 ετών για την Κινέζα «θεά του πλούτου» Ζιμίν Τσιάν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








