Ο επίσημος δείκτης PMI βελτιώθηκε ελαφρώς στις 49,2 μονάδες τον Ιανουάριο
Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για 4ο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ανάγκη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη για μέτρα στήριξης, τα οποία και ανακοίνωσε το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.
Ο επίσημος δείκτης PMI βελτιώθηκε ελαφρώς στις 49,2 μονάδες τον Ιανουάριο, από 49 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας. Το μέγεθος ήταν ευθυγραμμισμένο με τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Reuters.
Σημειώνεται ότι ενδείξεις κάτω των 50 μονάδων καταδεικνύουν συρρίκνωση της δραστηριότητας στον κλάδο.
Ο επίσημος μη μεταποιητικός δείκτης αυξήθηκε στις 50,7 μονάδες τον Ιανουάριο, από 50,4 μονάδες τον Δεκέμβριο. Η καλή επίδοση στον τομέα υπηρεσιών, βοήθησε να αντισταθμιστεί η αδυναμία στον κατασκευαστικό κλάδο εν μέσω βουτιά στο real estate.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Theon: Στα 443,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25,9% τα έσοδα το 2025 και αύξηση παραγγελιών 182%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Βουτιά 10,44% από Dassault
- Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
- Ναυτιλία: Η γερμανική Hapag – Lloyd εξαγοράζει την ισραηλινή Zim με 4,2 δισ. δολάρια
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα σε Nestlé και Danone για το ακατάλληλο βρεφικό γάλα
- Δείκτης RCI: Υψηλότεροι μισθοί στην Ελλάδα το β΄εξάμηνο 2025 – Mεγαλύτερη εξουθένωση εργαζομένων
- Ελβετία: Οριακή ανάπτυξη 0,2% στο δ΄ τρίμηνο του 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








