Επικαιρότητα

«Κίνημα της πετσέτας»: Μαζεύουν νύχτα τις ξαπλώστρες και στη Νάξο

Αργά χθες το βράδυ από την Πλάκα φορτηγά χωρίς πινακίδες συνέλλεγαν ξαπλώστρες - Σχετικές κινήσεις σήμερα σε άλλες μεγάλες παραλίες, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος

Μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων σπεύδουν να μαζέψουν ξαπλώστρες και από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου.

Σύμφωνα με θέμα της εφημερίδας Καθημερινή η επιχείρηση “απόσυρσης” των επίπλων παραλίας ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ από την Πλάκα με περιοίκους να αντιλαμβάνονται φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα. Κατά το ίδιο άρθρο, σχετικές κινήσεις έγιναν και σήμερα το πρωί τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε την Πέμπτη (3/8) ότι στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα, το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%.

Το δεύτερο, όπως ανέφερε είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ. Η κα Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας».

Η κα Αδριανοπούλου τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

close menu