«Θεαματικά καλό» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
«Θεαματικά καλό» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέροντας επίσης ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου έχουν καταγραφεί 6.043 αποβολές.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες ενδοσχολικής βίας που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα stop-bullying, σημειώνοντας ότι συνολικά από τότε που άρχισε η λειτουργία της έχουν καταγραφεί 501 αναφορές, εκ των οποίων οι 213 φέτος.
Σχετικά με το ζήτημα των «αιωνίων φοιτητών», ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί από το 2022 και προβλέπει ανώτατη διάρκεια φοίτησης.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων, χαρακτηρίζοντας «βελτιωμένη» την εικόνα στο κομμάτι αυτό.
Τέλος, αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και εκτίμησε πως θα υπάρχουν «αρκετές αιτήσεις» από την πρώτη χρονιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Geely εκτόξευσε 11 δορυφόρους για την 4η τροχιακή ζώνη
- Google: Eπενδύει 3,2 δισ. δολάρια στην ΤeraWulf, άλμα 11% της μετοχής
- Ινδία: Ο Μόντι μειώνει τους φόρους για να αντιμετωπίσει τους δασμούς του Τραμπ
- Κρίσιμος για την Ουάσινγκτον ο ρόλος της Μελόνι στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
- Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα για εμπρησμό από πρόθεση
- Δασμοί: Λιγότερα και πιο ακριβά τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα από την Κίνα φέτος
- Κύπελλο Ελλάδας: Με δύο αναμετρήσεις ξεκινάει η προκριματική φάση
- Λιβάνιος: Πέντε δράσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φωτιές στη Δ. Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις