“Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ο δρόμος μπροστά μας είναι ευθύς και είναι σαφές ότι πρέπει να χτίσουμε τη σκληρή ισχύ μας, γιατί αυτό είναι το νόμισμα της εποχής”, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Την ανάγκη να χτιστεί μια “σκληρή ισχύς”, που θα είναι έτοιμη για πόλεμο αν χρειαστεί, τόνισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
“Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ο δρόμος μπροστά μας είναι ευθύς και είναι σαφές ότι πρέπει να χτίσουμε τη σκληρή ισχύ μας, γιατί αυτό είναι το νόμισμα της εποχής”, είπε ο ίδιος μετά τα εναρκτήρια σχόλια της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
“Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε τυχόν επίθεση και, ναι, αν χρειαστεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τον λαό μας, τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας και, ως Ευρώπη, να σταθούμε στα δικά μας πόδια”, σχολίασε ο Στάρμερ.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε, θα πρέπει να αναζητήσει τομείς που θα μπορούσε να έρθει κοντύτερα στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
“Θέλουμε να συνεργαστούμε για να ηγηθούμε μιας διαγενεακής αλλαγής στην αμυντική βιομηχανική συνεργασία. Αυτό περιλαμβάνει την επανεξέταση της στενότερης οικονομικής σύγκλισης”, σχολίασε ο Στάρμερ μετά το Brexit.
“Η βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση είναι προς το συμφέρον μας κι επομένως πρέπει να δούμε προς τα που θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε την ενιαία αγορά σε άλλους τομείς που θα μπορούσε να λειτουργήσει και για τις δύο πλευρές”, σημείωσε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτύξει φέτος μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων του στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Απώτατο Βορρά, στο πλαίσιο μιας αποστολής ασφαλείας μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτύξει την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων του στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Απώτατο Βορρά φέτος, με επίκεντρο το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales, που θα επιχειρεί μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ανακοίνωση «μια ισχυρή επίδειξη της δέσμευσής μας στην ευρωατλαντική ασφάλεια».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Εξτρα έσοδα 63 δισ. δολάρια θα φέρει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
- Νέος καταιγισμός ισραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν και του Λιβάνου
- Το Ιράν καλεί τις χώρες να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης του πολέμου
- Ζελένσκι: «Μας εκβιάζουν για το ρωσικό πετρέλαιο»
- Έκρηξη στο πλήθος των νεαρών καπνιστών: Πάνω από 1 στους 2 δεκαεξάρηδες έχουν δοκιμάσει τσιγάρο
- Πρόκριμα του εκλογικού 2027 οι δημοτικές κάλπες στη Γαλλία
- Μητσοτάκης για πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Μήνυμα για δημοσιονομική σταθερότητα και άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας
- Tεχεράνη: Καλοδεχούμενη κάθε πρωτοβουλία για τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








