Επιχειρήσεις

Kleemann: Οι 13 θυγατρικές, τα 220 εκατ. ευρώ τζίρος το 2023 και οι εξαγωγές σε 100 χώρες

Ο Νίκος Ν. Κουκούντζος, CEO τoυ Kleemann Group

Έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κίνα και τη Σερβία

Για το μυστικό επιτυχίας της εταιρείας Κleemann μίλησε ο Νίκος Κουκούντζος, Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου Kleemann σε πρόσφατο συνέδριο της KPMG.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1983 στο Κιλκίς και δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή ηλεκτρικών ανελκυστήρων, έχει φτάσει να απασχολεί 1.700 άτομα στην Ελλάδα και να εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το συστατικό της επιτυχίας για τον Νίκο Κ. Κουκούντζο ήταν «η επιλογή ανθρώπων που έγιναν οικογένεια και μία δεμένη ομάδα όσο και αν μεγάλωνε η εταιρεία».

Για τη διαδικασία διαδοχής στη νεότερη γενιά ανέφερε ότι έγινε αβίαστα, καθώς από μικρά τα παιδιά του εργάστηκαν μέσα στην επιχείρηση δημιουργώντας έτσι την κουλτούρα θέλησης εργασίας στην οικογενειακή επιχείρηση.

Από τη δική του πλευρά, ο Νικόλαος Ν. Κουκούντζος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου KLEEMANN μίλησε από την σκοπιά της επόμενης γενιάς, σχολίασε πως αυτές οι αξίες που ανέφερε ο πατέρας του έχουν γίνει πλέον η κουλτούρα της εταιρείας.

Ο Νικόλαος Ν. Κουκούντζος ανέφερε ότι όλες οι απόψεις λαμβάνονται για το καλό της εταιρείας και ότι δεν υπάρχει τόσο έντονο το πρόβλημα της διαφωνίας αλλά το πως θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλα τα δεδομένα για να παρθεί η σωστή απόφαση. Όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία φροντίζουν να αφιερώσουν τον κατάλληλο χρόνο για να ευθυγραμμιστούν όλοι ώστε να παρθεί μία κοινή απόφαση.

Μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας, δε, τόνισε ότι αυτό που θα ήθελε είναι να είναι ακόμα πιο ανθεκτική και να έχει μία καλή και ομαλή πορεία για τα επόμενα 40 χρόνια και μια ομαλή διαδοχή.

Στα 22ο εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2023

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται το 2023 να κυμανθεί περί τα 220 εκατ. ευρώ έναντι των 217 εκατ. του 2022, με παράλληλη βελτίωση της κερδοφορίας του.

Εξάλλου, στην έδρα του ομίλου στη ΒΙΠΕ Κιλκίς έχει ξεκινήσει φέτος η υλοποίηση τριετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στη θυγατρική εταιρεία Klefer, το οποίο αφορά σε νέα-αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής θυρών ανελκυστήρων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας.

Πριν από αυτό, υπήρξε επένδυση της τάξης των 600.000 ευρώ στη μονάδα των ηλεκτρονικών μερών ανελκυστήρων.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Kleeman υλοποιεί πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και αναπτύσσει πλήθος καινοτομικών εφαρμογών όπως πλατφόρμα live, που συλλέγει δεδομένα από τους ανελκυστήρες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν από τους συντηρητές από φορητό υπολογιστή, smartphone (Android & IOS) ή tablet.

Υπενθυμίζεται ότι η Kleemann έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις επίσης στην Κίνα και τη Σερβία, ενώ διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 13 χώρες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu