Τι είπε ο αρμόδιος για το κλίμα ευρωπαίος επίτροπος Βόπκε Χούκστρα
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (UNFCC, CNUCC), μια συνθήκη αναφοράς για το κλίμα, είναι “λυπηρή”, σημείωσε σήμερα ο αρμόδιος για το κλίμα ευρωπαίος επίτροπος Βόπκε Χούκστρα, μετά την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του απ’ αυτή.
“Η UNFCC είναι ο πυλώνας της παγκόσμιας δράσης υπέρ του κλίματος.
Συνασπίζει χώρες για να στηρίξουν τη δράση για το κλίμα, να μειώσουν τις εκπομπές, να προσαρμοσθούν στην κλιματική αλλαγή και να παρακολουθούν τις προόδους που σημειώνονται.
Η απόφαση που ελήφθη από τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και δεύτερη χώρα σε εκπόμπές αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως να αποσυρθεί από αυτή τη σύμβαση είναι λυπηρή και ατυχής”, έγραψε ο ευρωπαίος επίτροπος στο δίκτυο LinkedIn.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών
- Υποκλοπές: Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα για το «ηθικός και εκτελεστικός αυτουργός»
- Το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης επικύρωσε τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- ΑΑΔΕ: Μέχρι τέλος Απριλίου οι δηλώσεις και η καταβολή φόρου πλοίων Α΄ κατηγορίας
- Στη Βουλή Παρασκευή 27/2 θα απαντήσει ο Μητσοτάκης στην επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη για ενεργειακά
- Οριακή η κατάσταση στον Έβρο – Πλησίασε τα 6,5 μέτρα η στάση στο Πύθιο (video)
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος της Παλλήνης από 27/2 έως 30/4
- CNL Capital: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 800.000 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









