Δύο πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ αναμένεται να φτάσουν στην Καμπούλ μέσα στην εβδομάδα
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα παράσχει βοήθεια στο Αφγανιστάν μετά τον φονικό σεισμό και θα διαθέσει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ για άμεση βοήθεια.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Εύα Χρντσίροβα, δήλωσε ότι “η βοήθειά μας προς το Αφγανιστάν είναι ήδη καθ’ οδόν. Αντιδράσαμε άμεσα στα δυσάρεστα νέα για τον σεισμό. Δύο πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ αναμένεται να φτάσουν στην Καμπούλ μέσα στην εβδομάδα, μεταφέροντας 130 τόνους απαραίτητων ειδών όπως σκηνές, φάρμακα, νερό, ρούχα και είδη υγιεινής”.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε 1 εκατομμύριο ευρώ από το ταμείο έκτακτης ανάγκης για τις χώρες και τους συνεργάτες που μπορούν να παράσχουν βοήθεια επί τόπου. “Αυτό το πακέτο προστίθεται στη μακροχρόνια δέσμευσή μας για στήριξη στο Αφγανιστάν”, δήλωσε η ίδια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών
- Ρωσία: Tο τεράστιο εργοστάσιο ανέστειλε την εισαγωγή φυσικού αερίου από το Καζακστάν μετά την επίθεση με ουκρανικό drone
- Δίωξη στον πρόεδρο του Ατρομήτου, Βασίλη Μπέτση
- Γαζα: Αλληλοκατηγορίες για επιθέσεις – Στον αέρα η εκεχειρία
- Ουκρανικά drones προκάλεσαν πυρκαγιά σε ρωσική μονάδα φυσικού αερίου
- Καμπάνια της ΓΣΕΕ για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα
- Washington Post: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ το Ντονέτσκ, ως όρο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Ληστεία στο Λούβρο, εκκενώθηκε το μουσείο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις