Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δήμο σε εβδομαδιαία βάση.
Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο δήμος Ικαρίας.
Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί, είναι τα εξής:
– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τέλος, όπως σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.
Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Διαψεύδουν τα περί μετεγκατάστασης 1 εκατ. Παλαιστινίων απ’ τη Γάζα στη Λιβύη
- Λειψυδρία: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες υψηλού κινδύνου
- Λύκεια: Αρχίζουν αύριο 19/05 οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια
- Μητσοτάκης: Νόημα η ανάπτυξη της οικονομίας μόνο όταν η βελτίωση φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας
- EKT: Προετοιμάζει την επόμενη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
- Στις κάλπες προσέρχονται οι Πολωνοί: Αναμένεται αμφίρροπη η εκλογική αναμέτρηση
- ΑΣΕΠ: Στην τελική ευθεία ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός
- Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις