Επιχειρήσεις

Κώστας Τοβίλ (tbi bank): Οι καταναλωτές χρειάζονται αναχρηματοδότηση

Η τράπεζα επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητα στον τομέα της καταναλωτικής πίστης δίνοντας έμφαση στη νέα υπηρεσία πληρωμών «Αγοράζω Τώρα - Πληρώνω αργότερα» (Buy Now Pay Later - BNPL)

Στην αγορά καταθετικών προϊόντων στην Ελλάδα εισέρχεται από το νέο έτος η tbi bank που ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022, δίνοντας έμφαση στη νέα υπηρεσία πληρωμών «Αγοράζω Τώρα – Πληρώνω αργότερα» (Buy Now Pay Later – BNPL). Μιας υπηρεσίας, αναφέρει ανακοίνωση, μέσω της οποίας οι καταναλωτές κάνουν αγορές επί πιστώσει, άτοκα, μέχρι ένα ποσό, χωρίς πιστωτική κάρτα ή κωδικούς e-banking, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο.

Ταυτόχρονα επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητα στον τομέα της καταναλωτικής πίστης με στόχο ηγετικά μερίδια στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κώστας Τόβιλ, επικεφαλής της tbi στην χώρα μας, η τράπεζα έρχεται να καλύψει το σημαντικό κενό που υπάρχει για τους μέσους καταθέτες σε καταθετικά προϊόντα με ανταγωνιστικά επιτόκια. Στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ο στόχος της τράπεζας είναι ένα μερίδιο 10% της συνολικής αγοράς στην Ελλάδα το 2027, από 3% που θα είναι το 2024. Ήδη η τράπεζα έχει δώσει πάνω από 150.000 καταναλωτικά δάνεια.

Ο κ. Τοβίλ επισημαίνει ότι η tbi bank θα επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι αποτελεί μια αγορά που η οικονομία κινείται σε θετική τροχιά και οι προοπτικές είναι θετικές. Οι καταναλωτές χρειάζονται αναχρηματοδότηση προκειμένου να συμπληρώσουν τις ανάγκες τους για αγορά συσκευών που λόγω παλαιότητας χρειάζονται αντικατάσταση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της τράπεζας.

Σε περισσότερα από 3.500 σημεία πώλησης (καταστήματα από όλους τους κλάδους του εμπορίου και της οικονομίας, τόσο σε φυσική μορφή όσο και e-shop καθώς και σε marketplace) στην Ελλάδα ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για αγορές μέχρι και 1.000 ευρώ μέσω της tbi και της υπηρεσίας BNPL με τέσσερις άτοκες μηνιαίες δόσεις, χωρίς να διαθέτει κωδικούς e-banking ή mobile banking., σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η υπηρεσία BNPL προσφέρεται έντοκα με ανταγωνιστική τιμολόγηση και για μεγαλύτερα ποσά με την αξιολόγηση του πελάτη να γίνεται αυτόματα με σύστημα πιστοληπτικής αξιολόγησης της tbi την στιγμή της συναλλαγής.

Η Τράπεζα σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της επιχειρηματικής πίστης, κυρίως με επιχειρήσεις όπου διατηρεί ήδη σχέσεις. Η tbi απασχολεί μέχρι στιγμής 80 άτομα στη Ελλάδα.

H tbi bank είναι μια “challenger bank” της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ηγέτης του «Αγόρασε Τώρα, Πλήρωσε Αργότερα» (BNPL) στην περιοχή, η οποία επικεντρώνεται στους καταναλωτές, τους εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας χρηματοδότηση και πρόσθετες ενσωματωμένες υπηρεσίες μέσω ενός ευρέος δικτύου “phygital” καναλιών και πλατφορμών. Δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Λιθουανία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu