Η συγκεκριμένη πρόθεση που εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών στο Συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας» επηρεάζει ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, όπου τώρα ο συντελεστής είναι στο 13%
Την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει χαμηλά το φορολογικό συντελεστή του ΦΠΑ στις μεταφορές γνωστοποίησε από το βήμα του συνεδρίου για τον τουρισμό, o υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
Η συγκεκριμένη κίνηση επηρεάζει τόσο το κομμάτι των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μεταφορών, όπου τώρα ο συντελεστής είναι στο 13%. Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς και ο ίδιος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχουν θέσει πολλαπλώς το θέμα των χαμηλών συντελεστών συνολικά στον τουρισμό προκειμένου να διαφυλαχθεί το θέμα της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού. Βασικό επιχείρημα ότι οι φορολογικοί συντελεστές στον κλάδο στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








