Έχει επίσηςδημιουργηθεί γραμμή βοήθειας για συγγενείς: +41 848 112 117
Η αστυνομία του καντονιού Βαλαί στην Ελβετία ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα τέσσερα θύματα από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου) σε μπαρ του χιονοδρομικού κέντρου Κραν Μοντάνα.
Ποιοι ταυτοποιήθηκαν
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι σοροί που αναγνωρίστηκαν και παραδόθηκαν στις οικογένειες είναι:
δύο Ελβετίδες ηλικίας 21 και 16 ετών
δύο Ελβετοί ηλικίας 18 και 16 ετών
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η αναγνώριση έγινε μετά από εκτεταμένη εργασία των αρχών και του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται για τα υπόλοιπα θύματα. Ονόματα και πρόσθετα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Η πυρκαγιά στο μπαρ Le Constellation σκότωσε 40 ανθρώπους και τραυμάτισε 119 ενώ οι αρχές έχουν αναφέρει ότι 113 από τους τραυματίες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, μεταξύ των οποίων 71 Ελβετοί, 14 Γάλλοι και 11 Ιταλοί.
Με πολλούς τραυματίες να έχουν αναγνωριστεί, αρκετές οικογένειες ζουν τώρα την αγωνία της αναμονής για όσους εξακολουθούν να αγνοούνται.
Κατά την προκαταρκτική έρευνα, ως πιθανή αιτία αναφέρεται ότι βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας μεταφέρθηκαν πολύ κοντά στην οροφή, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη. Η εκτίμηση αυτή παραμένει υπό διερεύνηση.
Τι δυσκολεύει την ταυτοποίηση
Η διαδικασία προχωρά αργά, επειδή πολλά θύματα υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αναγνώριση συχνά απαιτεί συνδυασμό μεθόδων, όπως DNA, οδοντιατρικά στοιχεία, δακτυλικά αποτυπώματα (όπου είναι δυνατό), ιατροδικαστικά ευρήματα
Έξω από το μπαρ έχουν συγκεντρωθεί λουλούδια, λούτρινα παιχνίδια και μηνύματα. Παράλληλα, οικογένειες κατευθύνονται σε συνεδριακό κέντρο κοντά στο Κραν για ενημέρωση και υποστήριξη, με παρουσία και ιταλικών αρχών και ομάδων βοήθειας, καθώς υπάρχουν και Ιταλοί μεταξύ τραυματιών και θυμάτων.
Έχει επίσης δημιουργηθεί γραμμή βοήθειας για συγγενείς: +41 848 112 117
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αποδεσμεύονται οι πτήσεις – Τι λένε Κυβέρνηση, ΥΠΑ, ελεγκτές και ΟΤΕ για το σημερινό black out σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας
- ΟΤΕ: Κανένα τεχνικό πρόβλημα στα κυκλώματα
- Πώς μπορεί να γίνει “ανέπαφη” κλοπή της τραπεζικής κάρτας σας
- Eιδικό στρατιωτικό επιτελείο εγκαθιστά η Κολομβία στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
- Πέθανε στα 74 του από έμφραγμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης
- Σερβία για σύλληψη Μαδούρο: Το διεθνές δίκαιο δεν λειτουργεί – Δημιουργεί κακό προηγούμενο η στάση των ΗΠΑ
- Χάκερς υπέκλεψαν εμπιστευτικά έγγραφα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








