Η οικονομία της Γερμανίας είναι περισσότερο από ικανή να αντέξει τον αντίκτυπο της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας τράπεζας της χώρας.
Ενώ η πλήρης διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου θα πυροδοτούσε ύφεση, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις «όσο άσχημα κι αν είναι», δήλωσε ο Κρίστιαν Ζέβινγκ της Deutsche Bank σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
«Η οικονομική ανθεκτικότητα της χώρας μας είναι τεράστια, δεν πρέπει να το υποβαθμίζουμε», είπε ο Ζέβινγκ. «Αυτό ισχύει και για τις δυνάμεις αντίστασης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τον οποίο εμείς οι τράπεζες είμαστε από κοινού υπεύθυνοι», πρόσθεσε. «Είμαι πεπεισμένος ότι αν δουλέψουμε μαζί, η γερμανική οικονομία μπορεί να το ξεπεράσει».
Παράλληλα, ο CEO της Deutsche Bank έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις των αυξανόμενων δαπανών για τα νοικοκυριά, λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο βάρος για πολλούς ανθρώπους δεν έχει ακόμη έρθει». Προειδοποίησε ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Γερμανίας θα μπορούσε να ξεπεράσει το 10% εάν η Ρωσία σταματήσει να παράγει φυσικό αέριο εντελώς, από 8,5% αυτόν τον μήνα.
«Αν τα μηνιαία έξοδα είναι μεγαλύτερα από το εισόδημα, οι άνθρωποι θα καταναλώνουν λιγότερα και η διάθεση στη χώρα θα επιδεινωθεί επίσης», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη αγωνιστική με ντέρμπι σε Τορίνο και Λονδίνο
- Κίνα: Πάνω από τέσσερα δισ. κυβικά μέτρα μεθάνιο άνθρακα μέχρι τέλη Αυγούστου
- Λουξεμβούργο: Τις επόμενες ημέρες αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος
- N. Tσάφος: Με τη μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ, το σύστημα φθάνει σε σημείο που δεν μπορεί να απορροφήσει αυτή την ενέργεια
- ΗΡΩΝ: Υποστηρικτής του Ioannina Lake Run 2025
- Νερό Arrena: Πού στοχεύει μετά την αύξηση του τζίρου αλλά και τη διεύρυνση ζημιών το 2024
- Rheinmetall: Εξαγοράζει τα γερμανικά ναυπηγεία NVL
- Ιφ. Κάλφα: Aποχώρησε μετά από 18 χρόνια στην ALPHA bank και ανέλαβε Chief Human Resources Officer στο Aktor Group
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις