Διάλογο με την Πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είχε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (ECON) και στη συζήτηση με θέμα «Νομισματικός διάλογος με την Christine Lagarde, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε, μεταξύ άλλων: «Σας ανησυχεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος; Στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, είναι πάνω από 200% του ΑΕΠ. Επηρεάζουν και πόσο οι πληθωριστικές τάσεις; Συμφωνείτε με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα;».
Η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε: «Προφανώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημοσιεύσει ένα κατάλογο με τα πιθανά εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Από δημοσιονομική άποψη πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει εστίαση στους πιο ευάλωτους, θα πρέπει οπωσδήποτε να αφορά συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματικά το υψηλό ενεργειακό κόστος δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε συγκεκριμένους πολίτες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Theon: Στα 443,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25,9% τα έσοδα το 2025 και αύξηση παραγγελιών 182%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Βουτιά 10,44% από Dassault
- Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
- Ναυτιλία: Η γερμανική Hapag – Lloyd εξαγοράζει την ισραηλινή Zim με 4,2 δισ. δολάρια
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα σε Nestlé και Danone για το ακατάλληλο βρεφικό γάλα
- Δείκτης RCI: Υψηλότεροι μισθοί στην Ελλάδα το β΄εξάμηνο 2025 – Mεγαλύτερη εξουθένωση εργαζομένων
- Ελβετία: Οριακή ανάπτυξη 0,2% στο δ΄ τρίμηνο του 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








