Προκήρυξη ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού με καταληκτική ημερομηνία 20 Μαΐου 2025
Η «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ανακοινώνει την έναρξη ανοικτού ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction), για την εκμίσθωση του δημοσίου ακινήτου με ΑΒΚ 534 Κέρκυρας (κτίριο Ασάνη), με συνολικό εμβαδό των προς εκμίσθωση χώρων 867,4 τ.μ., ενός εμβληματικού κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, όπως αυτό περιγράφεται στη σχετική προκήρυξη.
Το κτίριο Ασάνη βρίσκεται στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, δίπλα από το ιστορικό Δημαρχείο (θέατρο San Giacomo) και αποτελεί τμήμα ενός μνημειακού συνόλου με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική αξία, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική του κτιρίου μαρτυρά το ενετικό παρελθόν μιας αριστοκρατικής και κοσμοπολίτικης πόλης του παρελθόντος, που σήμερα χρήζει άμεσης παρέμβασης για τη διατήρηση και την ανάδειξή της.
Για το λόγο αυτό, η ΕΤΑΔ Α.Ε. προσκαλεί επενδυτές να αναδείξουν την μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής και της τοποθεσίας του κτιρίου Ασάνη, μέσω των ποικίλων δυνατοτήτων αξιοποίησης που προσφέρει.
Η μίσθωση θα έχει διάρκεια 30 έτη με δυνατότητα δεκαετούς παράτασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση και ανάδειξή του για κάθε επιτρεπόμενη χρήση.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς όρους του Διαγωνισμού.
Προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών ορίζεται η Τρίτη 20 Μαΐου 2025, και ώρα Ελλάδος 14.00, στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις