Μεταξύ άλλων η εταιρεία επισημαίνει ότι στην οικονομική έκθεση δεν απεικονίστηκε στις “Υποχρεώσεις προς λοιπά συνδεδεμένα μέρη” η λήψη προκαταβολής ποσού 8,7 εκατ. ευρώ
Η «Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος Α.Ε.» κατόπιν παρατήρησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει ότι στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της περιόδου που έληξε 30.06.2025 στον πίνακα «Συναλλαγές μεταξύ εταιρείας και συνδεδεμένων προσώπων» δεν απεικονίστηκαν:
– οι «Υποχρεώσεις προς λοιπά συνδεδεμένα μέρη» που αφορούν:
– τη λήψη προκαταβολής ποσού 8.700.000,00€ σχετιζόμενη με την υπογραφή προσυμφώνου μεταβίβασης επενδυτικού ακινήτου, σε εταιρεία συμφερόντων του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της μητρικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε την άδειά του για την σύναψη σύμβασης μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας της προς την συνδεδεμένη εταιρεία «Πολιτεία Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αστικών Επενδύσεων» (στο εξής «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΕΔΑΕ»), εταιρεία ελεγχόμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, σύμφωνα με την οποία η Εταιρεία θα πωλήσει και θα μεταβιβάσει το επί της οδού Δ. Μουτσοπούλου 17 στα Καμίνια Πειραιά, ακίνητό της, (που συμπεριλαμβάνει τα όμορα ακίνητα επί της Δ. Μουτσοπούλου 21, επί της Δ. Μουτσοπούλου 19 και επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης 53 στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο) συνολικής εκτάσεως οικοπέδων 4.644 τ.μ. και κτισμάτων 8.271τ.μ., προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Πολιτεία ΑΕΔΑΕ» έναντι συνολικού τιμήματος 10.000.000,00 €.
Προς υλοποίηση της ανωτέρω συναλλαγής υπεγράφη εντός του 2024 συμβολαιογραφικό προσύμφωνο, που περιλαμβάνει του συνήθεις όρους προσυμφώνων της αγοράς ακινήτων προς εξασφάλιση των δικαιωμάτων των συμβαλλομένων (δικαίωμα αυτοσύμβασης, προσημείωση υποθήκης κλπ.), και η Εταιρεία έλαβε προκαταβολή ποσού 8.700.000,00 ευρώ.
– τη λήψη ταμειακής διευκόλυνσης προς θυγατρική ποσού 3.350.000,00€ από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας.
– Οι «Απαιτήσεις από θυγατρική» ύψους 12.500,00€ στη συγκριτική χρήση που αφορούν καταβληθείσα εγγύηση μίσθωσης.
Ως εκ τούτου, ο Πίνακα 4. Συναλλαγές μεταξύ εταιρείας και συνδεδεμένων προσώπων που δημοσιεύθηκε με την Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση της 30ης Ιουνίου 2025, την 30η Σεπτεμβρίου 2025 διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- 912 σχόλια στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών: Ποιες διατάξεις θίγουν και τι προτείνεται
- ΒΙΑΝΕΞ: Νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε ερευνητική μονάδα στην Πάτρα
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








