Η ανάπτυξη του κοιτάσματος αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας, αφού η Κύπρος θεωρεί ότι η κοινοπραξία αποκλίνει από όσα αρχικά συμφώνησαν
Η Κύπρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα διεθνών ενεργειακών εταιρειών με επικεφαλής τη Chevron για παράταση των συνομιλιών σχετικά με ένα τροποποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη, όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.
Η ανάπτυξη του κοιτάσματος αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας, αφού η κοινοπραξία με επικεφαλής τη Chevron υπέβαλε ένα τροποποιημένο σχέδιο, το οποίο η Κύπρος θεώρησε ότι απέκλινε από τη συμφωνία ανάπτυξης του κοιτάσματος που συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές το 2019.
Οι συνομιλίες για τη γεφύρωση του χάσματος σχετικά με τα μειωμένα σχέδια για το κοίτασμα των 3,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (tcf) νοτιοανατολικά της Κύπρου έπεσαν στο κενό, με τις κυπριακές αρχές να απαντούν στη Chevron πολύ αργά την Κυριακή, όταν επρόκειτο να λήξουν οι διαπραγματεύσεις.
“Μέχρι να λάβουμε απάντηση από την εταιρεία δεν βλέπουμε καμία αξία να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση”, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.
Το αρχικό σχέδιο είχε εκπονηθεί από την Noble, έναν ανεξάρτητο φορέα εκμετάλλευσης που εξαγόρασε η Chevron τον Οκτώβριο του 2020, όταν τα εκτιμώμενα αποθέματα ήταν της τάξης των 4,5 tcf.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








