Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ως αρχηγό του πρώτου κόμματος.
«Σας ευχαριστώ», απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Οι εκλογές ήταν δείγμα ωριμότητας για τη δημοκρατία. Αυξήθηκε η συμμετοχή και παρά τους περιορισμούς ψήφισαν συμπολίτες μας που κατοικούν στο εξωτερικό. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές. Δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από τη Βουλή αυτή. Με την ενισχυμένη αναλογική, η ΝΔ θα είχε 170 έδρες.
Εύχομαι να συζητήσουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο περισσότερο για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή. Προσβλέπω σε γόνιμη προεκλογική περίοδο, ώστε ο λαός να αποφασίσει με τι είδους κυβέρνηση πρέπει να πορευτεί».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει επίσημα ότι δεν προτίθεται να αξιοποιήσει την εντολή. Το πιθανότερο είναι ότι θα την επιστρέψει μέχρι το βράδυ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση γα τη Γαλλία
- Προφυλάκισαν 48 με κατηγορίες διαφθοράς στην Τουρκία μεταξύ αυτών και ένας ακόμα δήμαρχος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις