Η ΕΚΤ έχει ένα πολύ καλό ιστορικό όσον αφορά τη δημιουργία νέων εργαλείων, όταν απαιτείται, για να την αντιμετώπιση αναταράξεων στις αγορές, σημείωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της για να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ με φόντο την ακραία μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές και τους τριγμούς στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη από τον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η ΕΚΤ έχει ένα πολύ καλό ιστορικό όσον αφορά τη δημιουργία νέων εργαλείων, όταν απαιτείται, για να την αντιμετώπιση των αναταράξεων στις αγορές, σημείωσε η Λαγκάρντ
“Η ΕΚΤ παρακολουθεί και είναι πάντα έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου. “Στο παρελθόν [η ΕΚΤ] είχε βρει τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία που ήταν απαραίτητα για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών και φυσικά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, γιατί το ένα δεν πάει χωρίς το άλλο”, υπενθύμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30.06.2026
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Νίκαια: Έληξε η αστυνομική επιχείρηση για καταγγελία ομηρείας σε διαμέρισμα
- Παραμένει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία η Ιταλία – Στο 3,1% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2025
- Συναγερμός στη Νίκαια: Άνδρας κρατά όμηρο την γυναίκα του στο σπίτι τους – Δηλώνει οπλισμένος (video)
- ΕΛΤΟΝ: Αύξηση 74,4% στα κέρδη προ φόρων το α΄ εξάμηνο
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Το πετρέλαιο έσβησε τα πρωινά κέρδη
- ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








