Η ιταλική μάρκα, θυγατρική της γερμανικής Volkswagen, πούλησε 5.341 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι
Την εκτίμηση ότι η Lamborghini θα μπορούσε να πουλήσει 10.000 αυτοκίνητα φέτος για πρώτη φορά εξέφρασε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Stephan Winkelmann καθώς η κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο.
Η ιταλική μάρκα, θυγατρική της γερμανικής Volkswagen, πούλησε 5.341 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ΗΠΑ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά τους, με 1.625 παραδόσεις.
Το πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της Lamborghini αυξήθηκαν κατά 6,7% στα 1,42 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 456 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Lamborghini επενδύει 1,9 δισ. ευρώ έως το 2027 στη στροφή της στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα φέτος παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο, το Revuelto, προσθέτοντας στο 10κύλινδρο σπορ αυτοκίνητο Huracan και το Urus στην τρέχουσα γκάμα του.
Ο Stephan Winkelmann είπε ότι δεν ήταν εύκολο να γίνουν προβλέψεις λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση 10.000 αυτοκινήτων φέτος ήταν ένας “εφικτός στόχος”.
“Δεν είναι κάτι που είμαστε “υποχρεωμένοι” να επιτύχουμε, αλλά είναι σημαντικό να δείξουμε ποια είναι η υγεία της εταιρείας και πόσο μεγάλη είναι η προθυμία (των πελατών) να αγοράσουν τα αυτοκίνητά μας”, είπε ο Winkelmann.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις